ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

Start in IT

Iniţiatorul proiectului: Asociaţia Cresus- Centru de resurse şi susţinere pentru Şcoala Regina Maria

Tema:

Educație

Argumente:

Nu mai există domenii în care computerele să nu joace un rol esenţial şi e sigur că în următorii ani programarea va reprezenta un avantaj enorm pentru cei care o înţeleg sau chiar sunt capabili să scrie cod - similar cu cunoaşterea unei limbi străine în trecut, dar mult mai puternic. „Avem nevoie de un cu totul alt fel de educaţie, pentru a-i pregăti pe oameni pentru viaţa în câmpul muncii. Tinerii de azi folosesc computere extrem de avansate. În trecut, băncile aveau, de exemplu, angajaţi care făceau calcule complexe, dar acum lucrurile s-au schimbat. Aşadar, trebuie să schimbăm educaţia, în raport cu necesităţile industriei şi societăţii moderne,” arată Pasi Silander, manager pentru dezvoltarea oraşului Helsinki. Şcoala Regina Maria face parte din elita şcolilor existente în judeţ şi are o reputaţie cunoscută ca formatoare de talente, în principal în domeniul matematicii. Este de 12 ani organizatoarea Concursului interjudeţean de matematică Regina Maria, proiect susţinut de Asociaţia Cresus Centru de resurse şi susţinere pentru Şcoala Regina Maria. La acest concurs participa de regulă aproximativ 700 de şcolari. Aşa cum se pot livra rezultate deosebite la matematică, Asociaţia împreună cu cadrele didactice îşi doresc creşterea performanţei la Informatică pentru dezvoltarea şcolarilor şi orientarea lor profesională în viitor. În prezent România este printre primele în lume la livrarea de specialişti IT, satisfăcând cele mai înalte exigenţe în materie. Şcolarii care învaţă aici provin din toate mediile sociale, atât din municipiul Sibiu, cât şi din localităţi limitrofe Sibiului. Unii dintre aceşti copii nu deţin, acasă, mijloacele necesare dezvoltării cunoştinţelor IT, prin acest proiect ne dorim orientarea tuturor copiilor spre acest domeniu de viitor, dezvoltarea bazelor în ciclul primar şi studiul în profunzime a materiei în ciclul gimnazial. Problema pe care o rezolvă acest proiect este lipsa fondurilor alocate şcolilor în general, fonduri fără de care adaptarea şi dezvoltarea programei de învăţământ nu e posibilă.

Descriere proiect:

Prin acest proiect se urmăreşte dotarea performantă a unui laborator de informatică în Şcoala Regina Maria din Sibiu. Obiectivul este de a începe pregătirea copiilor în acest domeniu de la vârste cât mai fragede, dezvoltarea bazelor în ciclul primar şi studiul în profunzime a materiei în ciclul gimnazial. De asemenea se doreşte pe viitor realizarea unui Cerc de Informatică pentru copiii interesaţi şi de ce nu, organizarea unui Concurs interjudeţean de informatică, la fel de cunoscut şi apreciat ca cel de Matematică. Beneficiarii acestui proiect sunt şcolarii din ciclul gimnazial, în principal, dar şi cei din ciclul primar, mai puţin cei din clasa pregătitoare, reprezentând în fiecare an aproximativ 600 de copii. Deoarece nu mai există domenii în care computerele să nu joace un rol esenţial, pregătirea copiilor cât mai devreme şi cât temeinic constituie o prioritate pentru cadrele didactice din aceasta şcoală. Impactul acestui proiect va fi vizibil de-a lungul a mai multor generaţii de absolvenţi, mai orientaţi, mai buni cunoscători a acestei materii în următorul pas în educaţia lor, liceul.

Impact:

Rezultatele aşteptate prin implementarea acestui proiect este ca fiecare copil care a absolvit această şcoală să deţină o bază solidă la această materie, indiferent spre ce formare profesională se îndreaptă, informatica este un instrument necesar acum, dar mai ales în viitor.

Link webpage: https://asociatiacresus.wordpress.com
Link facebook: https://www.facebook.com/Asociatia-Cresus-1524479687876838/?ref=aymt_homepage_panel
Link twitter: -
Link blog: -