ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

Modernizarea iesirilor stradale in vederea identificarii si asistarii persoanelor exploatate sexuale.

Iniţiatorul proiectului: Asociatia F.R.E.E

Tema:

Dezvoltare

Argumente:

In aria noastra, noile tehnologii sunt folosite uneori pentru binele societatii, alteori pentru a face rau. Cand vorbim despre trafic de persoane, noile tehnologii au un rol extrem de important. De multe ori prin folosirea lor sunt recrutate victimele, transferate, vandute, si chiar exploatate si 'promovate' pe site-uri de anunturi. Este nevoie, ca noi, cei care luptam impotriva aceastui fenomen sa fim la fel de pregatiti sa folosim noile tehnologii pentru a identifica potentiale victime, pentru a proteja fetele care au reusit sa scape, pentru a cunoste cine sunt oponenti nostri care de multe ori raman ascunsi. Din motivul aceasta credem ca este nevoie sa ne modernizam ca si asociatie, in mod special in ceea ce tine de iesirile noastre in zonele de prostitutie. 1. In primul rand, avem nevoie de date precise. Conform studiilor făcute de organizaţia Walk Free, ar fi aproximativ 35,8 milioane de sclavi la nivel mondial, la ora actuală. Studiile Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane arata ca au fost identificate 757 victime în anul 2014 in România. Cifrele vorbesc. Cifrele arata o realitate pe care multi au subestimat-o. Cifrele acestea exista findca exista instrumente care masoara fenomenul mondial dar si national al traficului de persoane. Echipa de voluntari FREE merge pe strada de 2 pana la de 3 ori pe saptamana in Bucuresti si saptamanal la Targu Mures unde intalnesc sute de persoane foarte vulnerabile din care multe se afla in prostitutie. In 2015, am acoperit 14 orase din Romania, un total de 634 de persoane. Ca sa obtinem aceste date, a trebuit sa muncim mult si sa tinem evidente saptamanale de intalnire pe care le facem pe strada, pe fise de hartie,iar dupa le transcriem intr-un tabel. Ne confruntam cu dificultatea de a folosi aceasta informatie pentru a lupta intr-un mod mai eficient impotriva exploatarii sexuale, cum ar fi identificarea persoanelor traficate, sau miscarile anumitor persoane dintr-o zona in alta, sau pur si simplu tipare de vulnerabilitati pe care le au persoanele intalnite, ce n-ar ajuta sa stim cum sa le ajutam intr-un mod potrivit. 2. In al doilea rand, activitatea noastra reprezinta un risc pentru echipa noastra care este pe strada, in bordeluri, dar si pentru persoanele care incearca sa iasa din acest mediu si care se confrunta cu riscuri enorme pentru vietile lor, unele dintre ele fiind chiar sustinute de programul nostru de tranzit. Avem nevoie sa putem asigura echipelor noastre dar si beneficiarelor noastre echipament, strategie si suportul necesar pentru protectia lor. Noile tehnologii pot ajuta enorm in acest scop.

Descriere proiect:

Obiective: - Modernizarea tehnicilor de colectare a informatiei de pe strada si de procesare. - Introducerea unor noi tehnologii pentru protectia echipelor de outreach si pentru beneficiarele din program de tranzit. Strategie: - Baza de date: prin folosirea unei tablete cu program/aplicatie specific unei baze de date, pentru inregistrarea pe loc a informatiilor despre persoanele intalnite, vazute/ observate pe strada si in alta locatie de prostitutie. - Realizarea unui harti complexe cu informatii despre zone/persoane/ proxeneti/ date... - Instalarea unui sistem pentru urmarirea digitala a echipei de outreach printr-un gps pentru a putea fi localizata in caz de probleme intr-un timp foarte scurt. - Introducerea unui buton de panica pentru echipa de outreach si pentru apartamentul de tranzit. Beneficiari: - Echipa de staff si voluntari FREE (aprox. 20 de persoane). - Partenerii asociatiei. - Beneficiarele programului de tranzit (aprox. 10 pe duratei unui an) - Politia Romana - Un potential numar de persoane traficate/exploatate care vor putea fi identificate. Rezultate/ impact: - Un raport de date despre situatia prostitutiei in Romania si in mod special in orasele unde actionam (Bucuresti; Targu Mures, Sighisoara; Constanta...). - Informatii precise despre tipare de vulnerabilitati ale persoanelor aflate in prostitutie, ceea ce va putea calauzi activitatea asociatiei cat si alte asociatii partenere care doresc si ele sa sa implice aceasta activitate. - Identificarea mai multor victime ale traficul de persoane si asistenta lor. - Identificarea a mai multi traficanti/proxeneti. - O mai mare siguranta a echipelor de outreach si a staffului, dar si a benefeciarelor programelor de reintegrare.

Impact:

- Un raport de date despre situatia prostitutiei in Romania si in mod special in orasele unde actionam (Bucuresti; Targu Mures, Sighisoara; Constanta...). - Informatii precise despre tipare de vulnerabilitati ale persoanelor aflate in prostitutie, ceea ce va putea calauzi activitatea asociatiei cat si alte asociatii partenere care doresc si ele sa sa implice aceasta activitate. - Identificarea mai multor victime ale traficul de persoane si asistenta lor. - Identificarea a mai multi traficanti/proxeneti. - O mai mare siguranta a echipelor de outreach si a staffului, dar si a benefeciarelor programelor de reintegrare.

Link webpage: www.asociatiafree.org
Link facebook: https://www.facebook.com/asociatiaFREE/?fref=ts
Link twitter: https://twitter.com/asociatiaFREE
Link blog: