ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

Locurile de joacă dau viață orașului, Topoloveni, județul Argeș

Iniţiatorul proiectului: Asociația Farmecul Copilăriei

Tema:

Educație

Argumente:

Petrecerea timpului în aer liber are un rol crucial în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copilului. Într-o epocă în care televizorul şi calculatorul domină din ce în ce mai mult viața copilului și îl atrag în plasa sedentarismului, activităţile în aer liber sunt un strop de speranţă la care merită să apelezi pentru a creşte un copil sănătos, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental! Joaca în aer liber dezvoltă copilului o multime de abilităţi noi, complet diferite de cele pe care le dobândeşte din joacă în spaţii închise. Scopul investiției presupune amenajarea a două locuri de joacă care să satisfacă nevoia de liniște și relaxare a minorilor în aer liber , cu zone distincte pentru copii, în care să fie amplasate aparate și jocuri

Descriere proiect:

Propunerea pentru proiect a fost generată în urma exprimării dorinței comune a partenerilor din proiect de a explora modalitățile unei posibile valorificări a terenurilor neutilizate din curtea scolii si a grădiniței, pornind de la ipoteza că până în prezent nu a fost finalizată implementarea nici unui loc de joacă în spațiile propuse. Dezvoltarea psiho-motorie și comportamentală a copilului este influențată într-o foarte mare măsură de spațiul în care acesta crește, atât familial cât și extrafamilial, copilăria fiind etapa în care se stabilesc anumite valori, comportamente sociale, în care se imprimă pattern-urile culturale ale societății de apartenență asupra personalității și cogniției umane. De această dezvoltare depinde modul în care individul va stabili relații cu persoane din cercurile apropiate și cu cei străini, în aceasta perioadă se stabilesc normele societale comportamentale după care el se va forma și conform cărora va acționa în viitor. Astfel, Asociatia noastra a considerat că spațiile de joacă sunt cruciale pentru dezvoltarea fizică, mentală, creativă a copilului, parcurile reprezentând locuri de întâlnire cu alți copii, de socializare, de învățare, dar și locuri în care copilul se obișnuiește să respecte anumite reguli (reguli de joacă sau de politețe/respect), în care trebuie să împartă lucrurile sale cu ceilalți copii - dacă vrea ca aceștia să îl accepte în joaca lor (formarea grupului). Obiectivul general al proiectului este amenajarea a două locuri de joacă într-un cadru cât mai prietenos în curtea a două instituții de învățământ din orașul Topoloveni și anume Liceul Tehnologic Nicolae Cristescu unde se va amenaja Clasa o și Grădinița Lumea Copiilor. Unul dintre obiectivele locurilor de joacă pentru copii este că acestea să devină centre de instrucție igienică şi să creeze condiţii de viaţă propice pentru stimularea normală a proceselor psihologice ale organismului Consiliul Local Topoloveni consideră că spațiile de joacă publice sunt cruciale pentru dezvoltarea fizică, mentală, creativă a copilului, parcurile reprezentând locuri de întâlnire cu alți copii, de socializare, de învățare, dar și locuri în care copilul se obișnuiește să respecte anumite reguli (reguli de joacă sau de politețe/respect), în care trebuie să împartă lucrurile sale cu ceilalți copii - dacă vrea ca aceștia să îl accepte în joaca lor (formarea grupului). Amenajarea locurilor de joacă pentru care se solicită finanțare vor avea ca beneficiari minorii care frecventează cursurile celor două instituții de învățământ Liceul Tehnologic Nicolae Cristescu unde se va amenaja Clasa o și Grădinița Lumea Copiilor. Numărul beneficiarilor va fi aproximativ 300 persoane,doar în cadrul Grădiniței Lumea Copiilor fiind înscriși 230 minori, care locuiesc în orașul Topoloveni.

Impact:

Proiectul corespunde nevoii copiilor de joacă şi joc, ca modalitate de învăţare, într-un cadru stimulativ, Copiii din cele două instituții de învățământ în primul rând, vor face mult mai mult sport, ceea ce duce la creșterea nivelului de învățare, sănătate și concentrare. Existând aceste locuri de joacă copiii pot avea activități comune împreună cu cadrele didactice și ceilalți colegi, ceea ce va consolida relațiile dintre aceștia. După implementarea proiectului dorim să organizăm competiții cu premii între copii, aceste competiții vor avea un rol constructiv în relațiile sociale ale acestora. Reducerea riscurilor de accidente provocate de jocurile copiilor în locuri publice sau necorespunzător amenajate, motivarea celor mici de a se juca și a face sport în aer liber, evitând astfel jocurile virtuale în fața calculatorului și îndepărtând-i de alte activități necorespunzătoare care le pot aduce anumite vicii, oferirea unor spații moderne, frumos amenajate copiilor din orașul Topoloveni, care să-i aducă în rândul copiilor de vârsta lor care beneficiază deja de acest minunat lucru și nu în ultimul rând, oferirea unei siguranțe și părinților, care nu au posibilitatea să stea lângă copii atunci când se joacă, reprezintă principalele beneficii urmărite prin realizarea investiției.

Link webpage:
Link facebook:
Link twitter:
Link blog: