Educație
Reducerea abandonului scolar si absenteismului, cresterea performantelor scolare. O1. Sprijin la teme pentru 60 copii cu risc de abandon scolar pentru obtinerea de rezultate scolare mai bune si reducerea absenteismului. O2. Activitati de socializare, recreere si de educatie non-formala in vederea cresterii stimei de sine. O3. Sprijin psihologic si suport emotional pentru 60 copii. O4. Promovarea in randul comunitatii Nicoresti prin campanii de constientizare a importantei educatiei si reducerii din timp a abandonului scolar. O5. Organizarea de excursii la muzee, expozitii , pentru copii si familiile lor. Evenimente aniversare pentru fiecare copil nascut in luna respective.
Centrul de Zi al Fundației Bunul Samaritean se afla in comuna Nicorești, județul Galați. Comuna mare cu aproximativ 6000 de locuitori a caror principala sursa de venit este agricultura. Saracia in care traiesc locuitorii comunei a dus la aparitia a numeroase probleme in familii si comunitate: alcoolism, negrijarea copiilor, violenta domestica, emigrarea in strainatate a unuia din parinti. Astfel incat pentru copii nu exista facilitati educationale in afara scolii. La o parte din lipsurile si nevoile acestor copii raspunde Centrul de Zi al Fundatiei Bunul Samaritean care a devenit un punct de sprijin pentru copii. Este locul care aduce comunitatea impreuna si ofera copiilor sansa la o copilarie si o viata mai buna. Centrul de Zi asigura acces la educatie, o masa calda, activitati recreative si de educatie nonformala. 60 de copii vor beneficia de aceste facilitati. Prin toate activitatile sale, Centrul de Zi isi propune sa previna abandonul si absenteismul scolar si sa imbunatateasca rezultatele scolare. Elevii din clasele I-VIII se confrunta cu aceste probleme, voluntar sau involuntar, din cauza condițiilor sociale in care trăiesc. Acești copii nu au rechizite, haine si încăltaminte. De trei ori pe saptamana copiii vor veni la Centrul de Zi al Fundatiei Bunul Samaritean unde după un program bine stabilit vor primi o masa calda vor avea parte de profesori care ii vor ajuta la lecții, vor primi rechizite, haine si încălțăminte curate. Alături de un psiholog școlar vor primi ore de consiliere individuala si de grup pentru a depăși blocajele. Cel putin o ora pe zi vor avea activitati recreative si de educatie non-formala(Lucru manual, pictura, jocuri, cursuri de calculator, etc). In vacante copiii vor merge in excursii in afara comunei, vizitand muzee, obiective turistice, teatru sau expozitii. Totodată in acest proiect dorim sa sprijinim financiar si 10 elevi care au terminat clasa a VIII si vor continua studiile la liceu. Ei vor lucra intr-un program de voluntariat alături de copiii din proiect.
Rezultatele asteptate se vor regasi in comportamentul elevilor, in reducerea numarului de absente la scoala si a performantelor la invatatura. Un numar mai mare de copii cu o stima de sine mai ridicata, dorinta de a merge la scoala, de a termina si a merge mai departe la liceu. Principalii indicatori de evaluare sunt rapoartele lunare, semestriale si anuale. Raportul final de terminare al proiectului. proiect sunt 10 copii care beneficiaza de sprijin financiar la plata abonamentului. Ei vor fi impartiti pe doua grupe, vor avea un program bine stabilit si vor lucra alaturi de profesori pentru a ajuta copii la teme. La orele de activitati recreative sducationale si non-formale ei vor fi activi alaturi de copii, vor pregati matwrialele si vor face lucrari handmade impreuna cu ei. Vor participa la expozitii, vor merge in excursii.