ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

AMENAJARE LOC DE JOACĂ TUTOVA

Iniţiatorul proiectului: ASOCIATIA SPORTIVA REAL RIO COCOSESTI

Tema:

Educație

Argumente:

Spațiile publice active sunt motoare pentru dezvoltarea sustenabilă și eficiența unei comune;crearea unor medii favorabile pentru interactiunile sociale constituind o necesitate. Spațiul din mediul rural trebuie să îndeplinească și aceasta funcție de teren de socializare, prin crearea diferitelor spații comunitare ce facilitează contactul între persoane. Este într-un fel obligația organelor competente dintr-o comună de a pune la dispoziția cetățenilor săi spații publice unde se poate discuta, oamenii se pot mișca sau pot sta jos și se pot bucura de activități ce le captează interesul.Este importantă primirea finanțării pentru comunitatea din Tutova, amenajarea celor trei parcuri îi va apropia pe locuitori ,va ajuta la închegarea relațiilor interpersonale.

Descriere proiect:

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului, mărirea suprafeței de spațiu verde amenajat pe cap de locuitor, reabilitarea impactului vizual al zonelor rurale , întinerirea fondului dendrologic de pe raza localității, crearea de zone de odihnă și recreere pentru locuitori. Obiectivul specific al proiectului vizează realizarea unui parc de recreere și agrement cu alei de promenada, cu zone de odihnă și socializare pentru tineri, cu locuri de joacă pentru tineri.

Impact:

Locurile de joacă, reprezentări ale naturii, trebuie să promoveze o societate mai bună. Aceste schimbări socio-spaţiale sunt mijloace prin care concepţia privind contribuţia locurile de joacă la evoluţia societăţii, poate fi schimbată. Când vorbim despre modernizare, avem în vedere următoarele aspecte: eficienţa, fiabilitatea, calitatea, ordinea, gradul de siguranţă pe care îl oferă îndeosebi în cazul copiilor şi al femeilor neînsotiţe. Dezvoltarea parcurilor, trebuie să aibă ca obiectiv şi creşterea numărului de beneficiari, aparţinând unor categorii diferite de vârstă. Progresele, atât în ceea ce priveşte designul cât şi siguranţa, sunt marcate şi prin crearea în aceste spaţii, a unor zone din materiale care diminuează rănile provocate de eventualele căderi; dar şi prin faptul că acum aceste locuri sunt mult mai accesibile persoanelor cu dezabilităţi. Socialibilizarea copiilor într-un spaţiu care să le permită o desfăşurare liberă are un impact direct asupra întregii societăţi, se întăresc relaţiile interumane. Joaca este un lucru natural pentru copii, care le dezvoltă imaginaţia şi îi învăţa să interacţioneze cu ceilalţi. O amenajare bună a spaţiilor de joacă le ofera copiilor oportunităţi excelente pentru o bună creştere şi dezvoltare. Din păcate însă, în ultima vreme sunt din ce în ce mai îngrijorătoare statisticile privind numărul de cazuri în care copiii au nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a rănilor provocate de amenajarea şi echipamentele prezente în spaţiile de joacă. Spaţiile de joacă şi echipamentul existent în acestea, trebuie astfel amenajate încât copilul să se poată muta uşor de la un echipament la altul fără a exista riscul unei caderi datorate alunecarii sau împiedicării şi astfel va fi încurajată desfăşurarea unei activităţi în siguranţă. Crearea acestui loc de joacă contribuie la creşterea incluziunii sociale, prin crearea de oportunităţi pentru ca elevii de toate vârstele să interacţioneze atât prin contact social informal, cât şi prin participarea la activităţile care vor fi desfăşurate. Copiii care sunt lipsiţi de posibilitatea de a se juca cu alţi copii de vârstă asemănătoare fie din cauza că nu sunt obişnuiţi, fie din cauza că nu au cu cine, rămân nedezvoltaţi din punct de vedere al personalităţii. Prin acest proiect ne propunem amenajarea a trei spaţii verzi cu elementele unui loc de joacă pentru copii din comuna Tutova. Voluntarii vor desfăşura activităţi de plantare şi îngrijire a spaţiilor verzi şi vor participa la acţiuni de curăţare a terenului. Odată cu finalizarea proiectului vom promova rezultatele proiectului şi finanţatorul în mass-media.

Link webpage:
Link facebook:
Link twitter:
Link blog: