ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

„Amenajare curţi instituţii şi locuri de joacă în comuna Cornești, județul Cluj”

Iniţiatorul proiectului: Asociația Farmecul Copilăriei

Tema:

Mediu

Argumente:

Prezentul proiect își propune reabilitarea elementelor ce împrejmuiesc şcoala, primăria, cabinetul medical, Căminul Cultural și pensiune din comuna Cornești, județ Cluj, dar și dotarea lor cu elemente outdoor, această activitate va pune în evidenţă clădirile instituţiilor publice, transformându-le într-un loc în care cetăţenii vor venii cu plăcere. De asemenea se vor amenaja cinci locuri de joacă în comuna în satele aferente comunei Cornești. Prin proiect se vor reabilita şi amenaja suprafaţe în prezent relativ degradate din intravilan şi în acelaşi timp se va realiza amenajarea unor spaţii publice destinate activităţilor de socializare.

Descriere proiect:

Obiectivul proiectului rezidă în armonizarea suprafețelor care deservesc curtea clădirii instituțiilor publice din comuna Cornești, respectiv, punerea în valoare a spațiului neamenajat, degradat prin amenajarea celor 5 locuri de joacă în localitate. Natura îşi are legile ei care trebuie respectate cu sfinţenie. A i le încălca, înseamnă a profana consfinţirea acestora de la începutul începuturilor. Se impune, astfel, că de la vârste mici, copiii să fie educaţi în spiritul unei atitudini pozitive faţă de mediul înconjurător, în vederea formării ulterioare a conştiinţei şi comportamentului ecologic, favorabil unui stil de viaţă sănătos-mental, emoţional, fizic şi socio-moral. Este necesară construirea unei punţi între şcoală şi reprezentanţii comunităţilor şi ai autorităţilor locale.Oportunitatea investiţiei este justificată de necesitatea punerii în valoare a spațiilor neamenajate și a creării în zonă a unui loc de recreere și promenadă pentru localnici. Faptul că spațiul din curtea instituțiilor publice din comună Cornești este neamenajat oferă un aspect dezolant, astfel se vor amenaja împrejurimile spațiilor publice cu dotări outdoor și spații verzi, devenind astfel surse de inspirație și pentru alte localități. Prin lucrări de terasament şi modelare a terenului se vor amenaja 5 locuri de joacă, vor fi create zone distincte în care toate categoriile de vârstă își pot găsi locul de relaxare sau de liniște dorit. Se va încerca integrarea parcurilor în istoria artei peisajului, prin dezvoltarea unor concepții contemporane, participând în același timp la crearea patrimoniului de mâine: Ecologie : spațiile verzi sunt inspirate din mai multe ecosisteme «naturale» în zonă. Peisajul : se va îmbunătăți prin introducerea unor elemente remarcabile, spații verzi, pomi fructiferi. Rezultate: 1. Amenajarea unor spații publice, având o utilitate benefică pentru localnici; 2. Satisfacerea nevoii de suprafețe verzi în comună;

Impact:

Prin proiect se vor reabilita şi amenaja suprafaţe în prezent relativ degradate din intravilan şi în acelaşi timp se va realiza amenajarea unor spaţii publice destinate activităţilor de socializare, având o serie de funcţiuni: Funcţiune cu caracter social – spaţii libere pentru odihnă şi recreere în pauzele şcolare într-un context plăcut şi relaxant unde va fi încurajată şi facilitată socializarea între toţi elevii şcolii, din toate categoriile de vârstă, venituri, apartenenţă etnică, ocupaţie. Funcţiune cu caracter estetic – spaţiile verzi vor fi distribuite uniform şi vor fi dotate cu elemente de joacă, alei pietonale care vor fi delimitate lateral cu copaci, bănci şi leagăne. Funcţiunea cu caracter educaţional – materialul vegetal reprezentat de specii lemnoase ornamentale, specii floricol, acestea fiind un excelent ghid pentru minori dar şi pentru alte persoane interesate de a cunoaşte plantele şi a dobândi noţiuni de botanică, ecologie şi adaptare la mediu.

Link webpage:
Link facebook:
Link twitter:
Link blog: