Educație
Înotul ocupă un loc deosebit de important în existența cotidiană a omului contemporan. Sănătatea perfectă și menținerea ei timp îndelungat a fost și va rămâne o cerință instinctuală. Caracteristicile înotului sunt multiple. Caracterul igienic este de necontestat. Folosind factorii naturali apa, aerul, soarele putem întări eficient organismul, iar prin reacția de adaptare se influențează favorabil sistemul nervos. Efectele benefice ale înotului nu sunt egalate de nici un alt sport. Această formă de mișcare contribuie la perfecţionarea principalelor funcţii ale organismului: respiraţia și aparatul cardio-vascular. E binecunoscut faptul că practicarea înotului contribuie la dezvoltarea armonioasă a organismului, la menținerea sănătății, iar în caz de nevoie este un mijloc eficient de tratament în unele afecțiuni. Consiliul Local Gottlob a observat potențialul turistic al zonei astfel dorește începând cu obținerea acestei finanțări pentru amenajarea unui bazin de înot să-și dezvolte cu pași mici un spa.Bazinul de înot va reprezenta un punct de atracție nu doar pentru localnici cât și pentru cetățenii comunităților civile și nu în ultimul rând pentru turiști.Astfel se dorește amenajarea unui bazin de înot cu forma rentagulară pe un teren cu dimensiunea de 450 mp.
Entitatea care se va ocupa de implemenatrea acestui proiect va fi Consiliul Local Gottlob.Prin prezentul proiect se solicită finanțare pentru amenajarea unui bazin de înot.Oportunitatea investiției este justificată de necesitatea punerii în valoare a spațiului neamenajat și creării în zonă a unui loc de recreere, relaxare.Cu ajutorul lucrărilor de amenajare vor fi create zone distincte în care toate categoriile de vârstă își pot găsi locul de relaxare cât și zone distincte pentru copii.Se va realiza informarea populației cât și o informare publică printr-un comunicat de presă și crearea unei pagini de facebook cu privire la implementarea acestui proiect.Obiectivul strategic constă în sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale,durabile a teritoriului.Implementarea acestui proiect ar ajuta la atingerea obiectivelor propuse în cadrul masterplanului pentru dezvoltarea turismului românesc. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea structurii de agrement prin construirea bazinului de înot din localitatea Gottlob, județ Timiș, în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației, creșterea numărului de turiști.Pentru funcționarea bazinului de înot este necesară procurarea și unei stații pentru filtrarea apei.
Rezultatele urmărite prin proiect sunt: -Realizarea infrastructurii bazinului de înot respectând principiile dezvoltării durabile în sensul conservării mediului; -Îmbunătățirea și diversificarea serviciilor turistice oferite de localitate; Înotul este o opțiune excelentă pentru a face mișcare în orice perioadă a anului, dar este o activitate mai populară mai ales pe timpul verii, când se poate practica în bazine sau chiar la mare. Înotul îți oferă un excelent antrenament cardiovascular și de asemenea îți tonifică musculatura, te ajută să slăbești și îți fortifică plămânii,în general îți vei îmbunătăți cu adevărat viața. Când practici sporturi precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutăților, îți soliciți foarte mult articulațiile și sistemul muscular. Înotul nu îți forțează articulațiile, din contră, este considerat o activitate cu risc scăzut de accidentări dacă este practicat așa cum trebuie și chiar ajută la vindecarea diverselor afecțiuni ale aparatului locomotor. Înotul este o formă de antrenament care crește frecvența cardiacă și stimulează circulația. În timpul înotului, toate grupele musculare sunt puse în mișcare simultan, provocand organismul la un antrenament total. Frecvența cardiacă trebuie sa crească cu scopul de a furniza mai mult oxigen pentru activitatea musculară. În timp, rezistența organismului va crește iar antrenamentul va deveni mai ușor. Înotul are o influența pozitivă asupra plămânilor, în sensul ca în timp va crește capacitatea respiratorie și vei respira mai eficient. Acest lucru este benefic pentru persoanele în vârstă a căror capacitate respiratorie începe să scadă odată cu vârsta.